lunes, 16 de febrero de 2015

L'ENTREVISTA DEL MES: L'OPINIÓ D'UN NUTRICIONISTA VEGÀ.




Com et dius i quina edat tens?

Jesús Ricardo Aguilar Ríos tinc 24, quasi 25 anys.



Com et vas iniciar al veganisme?
En la meva adolescència vaig començar a assistir a concerts de hardcore punk i allà vaig trobar el moviment straight edge, el qual em va connectar amb el veganisme, que va obrir-me tot un món nou per a mi, ja que desconeixia el maltractament que comporten multitud de situacions on s’utilitzen animals per al consum, la ciència, l’entreteniment. Llavors el veganisme no era massa conegut, fet que em va donar cert avantatge perquè vaig haver-me de preocupar per cuinar jo mateix els meus aliments o crear moltes receptes, deixant així el consum de “menjar xatarra” vegà, el qual actualment abunda a molts restaurants vegans o “amb opció vegana”, fenomen molt comú a moltes parts del món.

Com ho va viure la teva família?
Va ser difícil, ja que llavors era relativament nou a Mèxic i més allà on visc (Nord) on és molt comú les graelles i els plats típics a base de carn com a principal ingredient.

Com a nutricionista, què els diries a les famílies que volen iniciar-se al veganisme i tenen pors?
Que és molt senzill iniciar, cal deixar a un costat les pors a les opinions d’altres persones, les burles i que més enllà tots els beneficis a nivell de salut del cos. També com a persona són infinits els canvis que un experimenta duent un veganisme conscient ja des del moment que deixes d’assistir a restaurants (als restaurants comuns no és usual que ofereixin plats amb una bona qualitat nutricional).
Al cuinar un mateix els seus aliment tenim avantatge perquè mai no se sap del cert la neteja de qui ens prepara el plat a un establiment i per altra banda, que potser no ho pensem, és el fet de la convivència mentre un cuina. Per experiència pròpia, puc dir que és una de les millors vivències que un pot tenir, tot el que comporta el procés de convivència ja sigui amb amics, família o parella genera que tot el que cuinem sigui amb bona energia i alimenta no només el nostra cos, sinó la nostra ànima.
Un altre punt que han de tenir en compte tots aquells és que cal dur un veganisme responsable i sa, no deixar de costat que el nostre cos està dissenyat per a ser físicament actius i ue essent vegans tot això es pot aconseguir. Cada cop són més els atletes destacats que duen aquesta forma de vida. En la meva opinió, sempre heu d'assessorar-vos amb un especialista en alimentació (és clar, tenint en compte que aquesta persona sigui molt objectiva).

Quina opinió tens de les vacunes?
Probablement qui les va inventar tenia la millor intenció per a la població, el problema va ser quan van trobar que era un bon negoci i això es va corrompre. En l’actualitat moltes de els vacunes són experimentals i són generalitzades, deixant de banda que tots els ésser humans som totalment diferents quant als nostres organismes, així com les nostres maneres de pensar i el problemes de cadascú que són els que ens duen a totes aquestes malalties.
En la meva opinió és crucial dur una perfecta salut mental per evitar tot aquest tipus de malalties i amb això vull dir que tothom creu en les vacunes perquè hi ha una desinformació enorme, creant por i fent-nos pensar que totes les malalties “curables” mitjançant vacunes ens atacaran a tots en general, deixant de costat que els hàbits alimentaris, higiènics, personals són aquells que ens duen a contraure una patologia.

Bibliografia/Web grafia que te hagi ajudat.
http://truelovehealth.com/  font de molta informació pel que fa a veganisme a l’esport.
http://www.unionvegetariana.org/ una pàgina amb contingut interessant per a tot aquell que vulgui iniciar-se en el vegetarianisme-veganisme.
Quan tingueu algun dubte sobre algun medicament, aliment o coses del sector de la salut és preferible fer ús de cercadors en línia com “Google Acadèmic” o que siguin fonts de procedència científica (si ho sé, hi ha molta desinformació en la ciència o mitjans, però és més confiable que “el Rincón del vago” o “rt noticies”).


Llista de la compra imprescindible
Arròs, fesols, cigrons, llenties, sopa de pasta, tot tipus de fruites i verdures (tenir en compte per l’economia aquelles que són de temporada)

Què opines de la soja y del gluten?
Són aliments que donen una bona aportació pel que fa a proteïnes. En la meva opinió, desgraciadament per internet els han “satanitzat” per algun suposat cas d’algú que mai se sap qui és, però que era l’amic de l’amic d’un conegut el qual es va posar malalt derivant suposadament pel consum d’aquest dos. Sí que és veritat que tot en excés pot fer mal, com que també cada organisme es diferent, llavors el que per a un serveix, no vol dir que sigui el millor per a la majoria. Com a conclusió, si no es té problemes en digerir algun d’aquests aliments y amb un ús correcte equilibrat, no hauria de tenir-se cap problema.

Què fer amb els suplements?
Abans de consumir suplements hi ha diversos factors a tenir en compte: el motiu, la disponibilitat que tina dels aliments i conèixer la substància a suplementar en un 100% sempre guiat per un especialista.
El que vull dir és que moltes vegades la majoria de persones veganes i no veganes en creença que la proteïna és la clau de la salut consumeixen aquests suplements deixant de costat que els aliments de consum diari ja els contenen en bona quantitat, arribant doncs a un excés en el consum.
Un altre punt és el cas del multivitamínics o alguna vitamina suplementada específica, és molt comú que aquestes taules continguin quantitats “monstruoses” de certa vitamina, d’aquí que cal saber quant aporten i quina és la necessitat requerida diàriament. D’aquesta manera no s’hauria d’inicial una suplementació sense abans tenir una font confiable per saber sobre la substància a suplementar, el per què i veure preferiblement aliments que la continguin i poder incloure’ls als nostres plats.
Com a conclusió, abans de qualsevol suplementació cal saber el tipus d’aliments que contenen la substància que volem consumir en específic (sigui proteïna, alguna vitamina o un potenciador en el cas dels esportistes).
En el cas que no es trobi un aliment que el conté, és preferible no experimentar amb ells, ja que cal analitzar que en el passat tots els nostres ancestres han viscut sense ells i llavors la substància creada per la ciència moderna és potencialment un perill per a la nostra salut. Si consumim res per raó d’esport cal veure que des del passat tots els guerrers de les civilitzacions antigues eren uns perfectes atletes. Per què doncs voler accelerar aquest procés o fer-lo més fàcil? Cal recordar que no tot el que brilla és or.

Receptes favorites
Arròs blanc.
Fesols amb cilantre, tomàquet i ceba.
Creps de falàfel.
Tofu amb verdures.
Qualsevol tipus de “tacos” mexicans (vegans).



No hay comentarios:

Publicar un comentario