domingo, 1 de febrero de 2015

LA VACUNA CONTRA LA POR

En la primera temporada de mare vegana admeto haver tingut més por que en l'anterior etapa. Amb el meu primer fill no vaig qüestionar-me tants temes. Llavors, però, m’avalaven el pediatra, l’escola, el que feia tothom que era al meu voltant, salvant petites diferències. Em refereixo que si decidia que el meu fill mengés carn, làctics, ous i altres productes d’origen animal, que estigués vacunat, era dins la línia “normal” i no sentia por, perquè feia tot el que amb un nadó s’havia de fer.
La por en el meu cas era per ignorància.
El tema de les vacunes la por està a l’ordre del dia. En néixer la petita, vam informar-nos a diversos llocs per poder prendre la decisió. Admeto haver tingut dubtes, fins que em vaig posar a aprendre sobre el tema.
A les vacunes, si us ho pregunteu, fan servir diverses proteïnes d’origen animal d’on les cèl·lules que contenen els virus s’alimenten; bàsicament sèrum de bou/vedell fetal, ou, gelatina i bé, moltes altres que m’estimo més no anomenar pel patiment que suposen per als animals.
Això sense fer al·lusió a  la resta d’ingredients, que són per tenir ben lluny: alumini, antibiòtics, formaldehid, sacarosa, tiomersal (que conté etilmercuri), lactosa, aminoàcids com la glicina o glutamat monosòdic. (¹)
Cal tenir en compte que el calendari de vacunació és terriblement prematur. Ja amb dos mesos es comença el bombardeig, sovint ignorant si el cos del nadó està en un moment fort, o sigui, si està incubant un refredat o ha passat estrès per algun tema.
El que millor va, per a mi i per a moltes, ha estat conèixer gent sana que no s’ha vacunat mai. A més quan estàs al “mundillo” d’algun tema comences a conèixer gent que, per sort, et donen altres visions. També, malauradament, conèixer nens a qui les vacunes els han tingut malalts uns quants dies. No he volgut conèixer casos més desafortunats, tot i que n’he llegit alguns.
El que sí puc dir, i és de la meva collita, que comparteixo la vida amb una nena de dos anys i mig que supera les malalties sense entrebancs, que agafa refredats, que té tos, que pot tenir mocs, mal de coll i totes aquestes malalties lleus. Li noto que té una fortalesa en aquests moments, que amb una febrada ja ho té coll avall.
El gran, que en té 13, ara ja sa també, però fins els 3 anys vam patir una dermatitis atòpica que en alguns moments va ser difícil. Vam visitar quatre especialistes sense massa èxit. El seu sistema immunològic quan es veia afeblit patia per la pell. Ferides, crostes, sang, cicatrius. De mica en mica, quan va anar madurant, li va anar marxant. Ens deien que era genètic. Ningú per cap banda havia tingut això. La dermatòloga ens va dir que si no era bronquitis, era dermatitis, que tots els nens que no patien una, patien l’altra.
Em pregunto si no va ser un efecte de les vacunes, un debilitament del seus sistema de defensa.
Realment, ara que estic informada, em fa més por pensar de vacunar que no de no fer-ho. Si bé d’entrada semblava tranquil·litzador el que ens va dir l’assessor de vacunes, “-si teniu por, vacuneu-la”, crec que hi ha altres alternatives: informa’t, busca tot tipus d’experiències,  valora i observa i llavors,  la por començarà a esvair-se.
La salut ha de ser el nostre estat natural, o millor dit, el natural, és estar sa/na. Per a mi no té cap sentit injectar cèl·lules de malaltia a cossos sans en procés de maduració.
Amb petites dosis, ara crec que començo a estar vacunada contra la por a fer-li mal als meus fills.





No hay comentarios:

Publicar un comentario