lunes, 7 de diciembre de 2015

La nostra versió vegana del Pessebre



El darrer cap de setmana vam muntar a casa una versío del Pessebre més afí amb els  nostres ideals: un santuari o refugi amb una pila d'animals que campen al seu aire. 
Nosaltres preferim celebrar el solstici d'hivern. Festejar que estem junts, ens fem regals i fem bons menjars lliures de crueltat. 
Per recordad que tots els éssers sentim per igual, hem fet aquest raconet, aprofitant ninos i elements naturals que hem anat recollint del bosc i una caixa de fusta, que serveix per guardar-ho tot un cop la volguem tancar.
Es una activitat molt entretinguda. Tant muntar-la com tenir-la. La nostra filla, s'hi passa llargues estones movent d'aquí cap allà els animals i creant-ne diàlegs.
Us proposo un joc: que hi busqueu aquests animals.
Una truja amb els seus fills, volen un bon racó abans no caigui la nit.
La vaca i el vedell junts, com ens agrada que estiguin.
Les ovelles totes al ramat. A veure si en veieu una que té la pota de pasta. Sense voler es reprodueix també aquí el que en alguns santuaris passa amb animals ferits.
El cavall o euga, no queda massa clar.
La gallina, covant i envoltada de pollets.
Un conill o conilla.
A més s'hi han afegit altres animals no tan usuals en aquests refugis, a veure si també els trobeu:
Un hipopòtam, un camell, un tapir, un cérvol petit que ha perdut la seva mare, així com les cries de guilla, un ós rentador, una teixó amb la seva cria i un colom.
Aquest lloc el cuiden unes senyores molt amables i molts voluntaris. N'hi ha un, per cert, que ha estat enxampat a la foto quan feia caca. Vaja! El trobeu?

Per cert, els i les que volgueu fer un regal únic en aquestes dates, us ofereixo el conte infantil El Santuari, a 13 euros, per acabar l'edició i poder dur a terme la propera. (karengorges@gmail.com). Seré a la Fira Vegana aquest dissabte 12 de desembre amb els últims exemplars.



No hay comentarios:

Publicar un comentario