sábado, 2 de enero de 2016

Visita a l'Escoleta Petits Voladors del Refugi la Bassa

Aquesta vegada ens van convidar des d'una escola animalista al Vendrell, els Petits Voladors, que està en communió amb el refugi la Bassa per explicar el meu conte, El Santuari, i poder conèixer aquesta proposta del tot innovadora. 

El lloc és prop del mar, en una plana dotada de garrofers, de matolls baixos i d'aromàtiques. 

Ens rebien els lladrucs d'un gos sense les potes del davant, i, tot seguit, una colla de nenes i nens en rotllana que ens estaven esperant. 
El primer comentari d'un petit volador, així, de presentació:
-"A nosaltres no ens agrada que li agafin la llet a la vaca".


Com era d'esperar, estàvem sorpreses, pels comentaris, i en especial, per la presència de la petita Wilbur, una bebé porqueta eixelebrada que aprofitava l'ocasió per mossegar-nos si ens despistàvem.
Com que havíem arribat més tard de l'establert i la canalla començava a tenir ganes de moure's vam sortir al pati.
Allà ens van donar la benvinguda una gallina, un conill, que anaven voltant per arreu, així com el guirigall de diverses aus.
Ens van explicar que en aquestes dates no podríem visitar els amics animals del refugi que estan just al costat perquè una de les truges estava en zel i no convenia estar-hi a prop.
Després de l'esmorzar i l'esbarjo vaig poder explicar el conte. Vaig sentir com, per primera vegada, el públic m'escoltava des d'un lloc de comprensió que fins ara no havia experimentat.

Se'ls veia propers i atents durant el relat.

Amb la persona que du l'escoleta, la Laia, vam tenir ocasió de resoldre alguns dubtes de la creació del centre.
Ens va explicar que ella se sentia molt feliç de poder dur a terme el que ella creu que és el que veritablement farà que el veganisme sigui un moviment més enllà de les modes: l'educació a les escoles.
Actualment el projecte d'escoleta sustenta el refugi. Compten amb poques aportacions econòmiques, pocs socis i pocs teaming. En activitats organitzades derrerement han pogut recollir diners per poder anar fent les mil i una coses que en un lloc com aquest van sorgint.
El projecte, que té tan sols 15 mesos, ja compta amb 27 nens i nenes. Un creixement espectacular que els fa plantejar-se haver de frenar l'allau de famílies interessades de cara al gener. Volen, com diuen, creixer a poc a poc.
Les famílies n'hi ha de veganes, de vegetarianes i d'altres que no, i que a mida que van coneixent l'escola es van sensibilitzant amb el tema, van adquirint compromisos vers el respecte a totes les espècies.

Vull donar les gràcies a la Sandra, per haver-se interessat pel conte del Santuari, per les seves explicacións i paciència. A la Laia per haver tingut una idea tan innovadora i fins i tot revolucionària. Als nens i a les nenes per la rebuda i la mirada. Esperem poder col·laborar amb vosaltres tant com sigui possible. 

Alhora des del Refugi la Bassa ens demanen ajuda per poder seguir donant l'espai necessari als animalons,  a través d'aquest Verkami.

El que als Petits Voladors s'està fent és imprescindible de què sigui conegut: un projecte sense referents a nivell estatal, una biblioteca on els llibres han estat triats meticulosament per a la sensibilització en el respecte vers als altres, ja sigui en espècies, en races, en sexes, l'escolta atenta, el respecte vers els ritmes d'aprenentatge, la inclusió dels animals com a individus amb qui conviure.

Esperem que entre totes poguem ajudar-vos i que exemples com aquest seguin llavors que naixen per aquí i allà.







No hay comentarios:

Publicar un comentario